Districtsfinale driebanden 1e klas in de Baat

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave.


Deze week is de districtfinale driebanden 1e klas gespeeld bij De Bun. Het was niet alleen een gezellig tournooi. Drie dagen geweldige supporters van Peter Kulsdom namens het Centrum. Maar ook een tournooi waarin een heel goed niveau werd gehaald.

De Bun deelname door Frans en Gokan was met wisselend succes. Gokan had de nodige moeite om het niveau van de 1e klas bij te benen. Maar de laatste avond liet hij zien uit het goede hout te zijn gesneden en speelde een heel mooie remise en tot slot een goede overwinning. Het mocht evenwel niet meer baten om de achtste plaats over te doen aan Carel Okhuizen.

Frans daarentegen streed van het begin af aan mee om de ereplaatsen. Helaas deed Enrico Koene hem in de voorlaatste partij de das om. In een door Enrico prima gespeelde partij liet hij Frans kansloos. Frans mocht de finale partij spelen tegen de latere winnaar Erik de Wit. Helaas was het verschil in moyenne net te groot. Net als Peter Kulsdom eindigen Erik en Frans met 10 punten.

Erik de terechte kampioen en Frans een uitstekende tweede op de voet gevolgd door Peter. Enrico eindige als vierde, terwijl Hans Deijs Verdienstelijk 5e werd. Kortom een mooi tournooi met goed biljartspel.

De uitslag is:

1 Erik de Wit   10 pnt moy 0,724
2 Frans Elbers  10 pnt moy 0.705
3 Peter Kulsdom 10 pnt moy 0.701
4 Enrico Koene   8 pnt moy 0.572
5 Cor Grevelt    6 pnt moy 0.531
6 Hans Deijs     5 pnt moy 0.563
7 Carel Okhuizen 4 pnt moy 0.513
8 Gokan Akgin    3 pnt moy 0.495

Piet